Evenals de voorjaarscompetitie geniet de najaarscompetitie een enorme belangstelling, kijk hier voor meer informatie daarover.

Wil je direct al wat feiten weten over deze poulaire competitie, zie hieronder.

  • Klik hier voor de voorlopiga data waarop de najaarscompetitie 2023 wordt gespeeld.
  • Klik hier voor een overzicht van alle teams van TPC Hardenberg die in deze competitie spelen.
  • Klik hier voor een overzicht van de gepland staande wedstrijden in deze competitie.
  • Klik hier voor de uitslagen in de speelrondes in deze competitie.

Verkort Spelen
Tijdens de najaarscompetitie wordt verkort gespeeld. Kortere wedstrijden spelen maakt de competitie aantrekkelijker en beter planbaar. Uit onderzoek blijkt dat dit de behoefte is van veel tennissers. Dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat spelers die competitie spelen langer lid blijven. Ook zorgt Verkort Spelen voor een verruiming van de baancapaciteit, waardoor er meer spelers competitie kunnen spelen of vrij kunnen tennissen tijdens de competitieperiode.

Wat is Verkort Spelen?
Met ingang van 2018 geldt Verkort Spelen voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als jeugdcompetities. De beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient op MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

Compact spelen
Voor de 8&9 Tennis en de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil).