Van de voorzitter…

In deze eerste nieuwsbrief van het jaar wil ik iedereen een heel gelukkig, sportief maar bovenal gezond 2017 toe wensen. Net als 2016 wordt het een spannend en uitdagend jaar voor onze mooie verenging. 2016 ligt achter ons, en kan op zijn minst historisch genoemd worden. De fusie van TVO en TOGO was een feit en met een hagelnieuw bestuur zijn we op de TC Hardenberg trein gestapt. Een trein die al een behoorlijke vaart had, met een erg goed functionerende en slagvaardige fusiecommissie. Een voortvarende bouwcommissie en diverse commissies die op volle vaart doordraaien. Daarnaast was er sprake van een relatief nieuw en ambitieus stichtingsbestuur, een creatieve uitbater en een ambitieuze tennisschool. Al met al was het af en toe best pittig, en heb ik er best een nachtje van wakker gelegen, maar het resultaat is veelal hartverwarmend.

Diepe buiging

Ik heb persoonlijk een aantal jeugdevenementen bezocht en werd buitengewoon gelukkig van de vele enthousiaste kinderen. Ik ben erg blij met onze nieuwe jeugdcommissie. Na een wat stroeve start is ook de commissie tenniszaken op volle toeren. Ook dit jaar weer een succesvol Kendis Open, goed gevulde clubkampioenschappen en een record aantal deelname aan het Jan Gerrits Tweewielers Open Kerstoernooi. Niet in de laatste plaats is dat een prettige bijkomstigheid voor onze uitbater. Marco en Ingrid hebben door de nieuwbouw natuurlijk ook een zware winter en de drukke toernooien zorgen voor de nodige inkomsten. Op het gebied van (Social) media en sponsoring slaan we een compleet nieuwe weg in en zijn we zichtbaarder dan ooit tevoren. De PR/sponsoring commissie is inventief, creatief, vernieuwend en actueel. We zijn op dat gebied helemaal klaar voor de toekomst.

Al met al zijn er in 2016 heel veel mensen, op vrijwillige basis, druk geweest met TC Hardenberg en ik maak voor jullie allemaal een diepe buiging. Zonder jullie was het allemaal nooit gelukt.

Genieten

Voor ons ligt 2017, en ik kan haast niet wachten om op ons prachtige nieuwe park te genieten van tennis, padel, en bovenal de gezelligheid van onze TC Hardenberg leden. Het is nog een aantal maanden hard werken voor de bouwcommissie maar het resultaat zal er naar zijn, daar ben ik 100% van overtuigd. Ik ga op zoek naar mijn eigen geluksmomentje deze zomer om in een hoekje met een mooi glas bier over de club en de gezelligheid heen te kijken en te denken: “het was het allemaal meer dan waard!”. Ik hoop dat met mij alle TC Hardenberg leden hun eigen geluksmomenten vinden bij wat met zekerheid de allergezelligste tennisclub van Hardenberg genoemd mag worden.

Tot ziens op de baan,

Marcel van Dijken
Voorzitter.