TC Hardenberg KNLTB tennisvereniging van het jaar!

Onze tennisclub TC Hardenberg is uitgeroepen tot landelijke tennisvereniging van het jaar. Dat is gisteren bekend gemaakt op het jaarcongres van de Nederlandse Tennisbond, de KNLTB. “Het was een grote verrassing”, zegt voorzitter Marcel van Dijken.

Uit de 1700 tennisverenigingen die ons land telt, behoorde TC Hardenberg al tot de drie genomineerden. De ‘tennisvereniging van het jaar’ moet op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leveren aan de tennissport. Belangrijke beoordelingsonderdelen waren; Organisatie (ontwikkeling, vrijwilligers, visie, financiën en ledenopbouw), Accomodatie, Cultuur, Samenwerking (bijvoorbeeld bestuur en trainers).

De andere kanshebbers waren LTV Randenbroek in Amersfoort en Tennisvereniging SRO in Oisterwijk, bij Tilburg.

Flinke ledenstijging

De jury koos uiteindelijk voor Hardenberg, omdat het de club de laatste tijd behoorlijk voor de wind gaat. Zo is het ledental na een fusie gestegen van 475 tot 681.

Het succes is mede te danken aan de vele voorzieningen, zegt de club. Zo heeft TC Hardenberg tien buiten tennisbanen, twee padelbanen en een tennishal. In die hal bevinden zich nog eens drie tennisbanen.

Goud

De bijna 700 leden bij de Hardenbergse club mogen zich het komende jaar speciaal voelen. “De ledenpassen bij de club zijn vanwege de titel het komende jaar niet oranje maar goudkleurig”, vertelt de voorzitter.