Succesvol eerste ‘straten’toernooi!

Zaterdag 10 juni was het dan zover, het inmiddels veelbesproken, allereerste gezelligheidstoernooi van onze club. Wat overigens begon als Stratentoernooi, maar uiteindelijk eindigde als Vriendentoernooi. Tot zover het gezegde: beter een dichte buur dan een verre vriend. Hoeraatje voor je vrienden dus! Zag het weer er daags voor het toernooi nog somber uit, zaterdag haalde de zon al haar gemiste uurtjes ruimschoots in en kon er lekker in korte broek of rok gebald worden.

Fanatiek
Al met al hadden zich voor deze eerste editie 8 ijzersterke teams met illustere namen als ‘Harde Ballen’, ‘No Mercy’ en ‘Team Zonder Naam’ opgegeven, bestaande uit enthousiaste talenten èn talenten-in-de-dop. Ook de meegebrachte kroost vermaakte zich meer dan uitstekend op & rond de banen èn op het springkussen. Alhoewel gezelligheid en sportiviteit de drijvende krachten van het toernooi waren, werd er toch ook ongemeen fanatiek om de puntjes gestreden. Ingezette jokers bleken verrekte fijne ballen te slaan, buurmannen leerden elkaar eens anders kennen dan tijdens de speklapwissel boven de jaarlijkse buurtbarbecue en vriendinnen ontdekten dat padel niet helemaal hetzelfde is als tennis of squash. Zoals het een gezelligheidstoernooi betaamd, werden er tussen de tenniswedstrijden en padellessen door, verkoelende & dorstlessende lekkernijen genuttigd op het terras. Voor de één een zegen, voor een ander een vloek.

Wisselbeker
Nadat aan het eind van de middag alle kaarten geschud waren, bleek team “Lichtste” (waar komt die naam nou toch vandaan?) als winnaar uit de bus te komen. Voor een ieder die een plekje in dit team hadden, maar het, al dan niet door onvoorziene omstandigheden, hebben afgestaan aan anderen; gemiste kans! 
Gezien het enthousiasme van alle tennissers, maar zeker ook de niet-tennissers, zal het toernooi zeker een vervolg kennen, dus aan team “Lichtste” de eer om volgend jaar de wisselbeker te verdedigen. Al met al een zeer geslaagde middag en we kijken al uit naar het volgende toernooi!!

Verslag geschreven door Carla Hamberg, deelnemer én winnaar van de wisselbokaal!