protector_pala
padel
0001
padel

Padel

De snelst groeiende nieuwe sport in Nederland speel je nu ook in Hardenberg. Op ons vernieuwde tennispark hebben we de beschikking over twee padelbanen! En dat is heel bijzonder. We zijn namelijk de enige tennisclub in de omgeving met padelbanen.

Wat is Padel?
Padel is een combinatie tussen squash en tennis. Je speelt het met z’n vieren; twee tegen twee. Onder de filmpjes worden de spelregels uitgelegd. Padel speel je buiten op een speciale baan. Ook ’s avonds kan gespeeld worden, want de banen zijn verlicht.

Tossen
Elke donderdagavond is er een tossavond waarbij de padelrackets gratis ter beschikking staan voor de deelnemers. Deelnemers aan de tossavond kunnen dus ook kiezen voor padel in plaats van tennis of naast tennis.

Laddercompetitie
Nieuwe mensen leren kennen? De laddercompetitie is de ideale manier. Je kunt je inschrijven voor de laddercompetitie padel in de DamesDubbel, HerenDubbel of GemengdDubbel. Je daagt een tegenstander boven je uit en probeert zo de weg naar boven te beklimmen. Win je niet? Daag dan een ander uit op de ladder.

De huidige stand in de ladders:

Jan Gerrits Tweewielers Padelpiramide Heren Dubbel

Jan Gerrits Tweewielers Padelpiramide Dames Dubbel

Jan Gerrits Tweewielers Padelpiramide Gemengd Dubbel

 

Proberen?
Wil je het een keer proberen? Dat kan héél laagdrempelig. Rackets zijn te huur voor maar 2 euro per racket en woon jij in de omgeving van Hardenberg, dan mag je het wat ons betreft gewoon een keer komen proberen. Vul het registratieformulier in, zodat we weten dat je komt kennismaken!

Wil je meer weten? Bekijk dan deze filmpjes of Google op padel. We hopen je snel te ontmoeten op de padelbaan!

Hoe speel je Padel?
Padel is een combinatie van verschillende racketsporten. Het formaat van het speelveld ligt tussen een tennis- en squashbaan. Het racket is kleiner dan een tennisracket en de padelbal is iets groter en zwaarder dan de tennisbal.
Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels. De bal mag na de grond geraakt te hebben de wand raken en mag vervolgens ook via de wand weer over het net worden gespeeld. De bal is uit als de wand geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt. Er wordt onderhands met stuit geserveerd, waarna hij diagonaal naar het ontvangende servicevak geslagen wordt. Na de stuit mag hij wel de glaswand raken maar niet het gaas.

De puntentelling is net als die van het tennis; 0, 15, 30, 40 gelijk, voordeel, game. En er kan worden gespeeld om twee of drie gewonnen sets. Er wordt gespeeld met een padelracket, voorzien van een ongelimiteerd aantal gaten en een koord voor om de pols, en een padelbal.

De spelregels in het kort

spelregels-padel