Interview met Marcel van Dijken, voorzitter TC Hardenberg

Zondagmiddag 12.30 uur; de koppelcompetitie vindt plaats, alle banen zijn bezet. Het is een gezellige drukte in de Match. Een mooie plek om af te spreken met de voorzitter van TC Hardenberg. Want wie is hij eigenlijk, de voorzitter van onze nieuwe tennisvereniging?

Marcel van Dijken, 42 jaar. Een gezin, drukke baan en woonachtig in de achtertuin van de tennisvereniging. Sinds de oprichting van de nieuwe tennisvereniging is Marcel de voorzitter. Een klus waar hij in het verleden vaker voor gevraagd is, en waar hij nu volmondig ‘ja’ tegen heeft gezegd. Een tennisser in hart en nieren. Als kleuter begonnen bij TVO en in zijn tienerjaren, overgestapt naar TOGO.

Voorzitter van het bestuur; niet een taak die je er zo even bij doet?

Marcel: “Op dit moment is het nog we heel hectisch. Ik ben er zeker wel zo’n 20 tot 30 uur per week druk mee. Vergaderingen, telefoontjes er zijn nog zoveel zaken die geregeld moeten worden. Het is druk, maar het geeft ook voldoening. Ik ga ervan uit dat over een jaar de resultaten van onze inspanningen goed zichtbaar zijn. We zijn een relatief onervaren bestuur. Er komt veel op ons af, we leren elke dag.”

Wat zijn zaken die op dit moment spelen?

“Nu we geen banen hebben om op te tennissen, is het belangrijk dat de afspraken met buurtverenigingen worden gemaakt. We zijn volop in gesprek met een aantal buurverenigingen en deze gesprekken verlopen uiterst plezierig. Het is erg fijn dat andere tennisverenigingen met ons meedenken en mogelijkheden bieden voor onze leden om toch door te blijven spelen tijdens de periode dat onze banen eruit liggen. Dat kost veel tijd, maar we willen het graag goed voor onze leden regelen. Ook de bouw heeft natuurlijk de nodige aandacht. Daarnaast is er aandacht voor de komende toernooien, de competities en kijken we vooruit naar 2017. We hebben veel te communiceren aan onze leden. Ook daar moet een goede structuur in gezocht worden.”

Je geeft het al aan: 2017. Hoe staat we er dan voor?

“Nou, in 2017 is het bestuur helemaal op haar plek hoor. Ik ga ervan uit dat de informatievoorziening up-to-date is en dat onze tennisvereniging volop in beweging is. De openingen van de nieuwe banen is natuurlijk het allerbelangrijkste. We starten in april met de competitie, dan moeten de banen ook klaar zijn. Het lijkt nog ver weg, maar het is zo weer april! Daarnaast is sponsoring natuurlijk heel belangrijk voor onze club. En we zetten vol in op de promotie van padel. Padel is een relatief onbekende sport, maar wel in opkomst. Wij zijn de enige tennisvereniging in de buurt die deze sport aanbiedt!

Wat wil je nog kwijt aan de leden?

“De opbouw van een nieuwe tennisvereniging kost veel tijd en energie. Met een relatief onervaren bestuur is dat best een pittige klus. Ik hoop dat iedereen zich realiseert dat we onze uiterste best doen. Heb je vragen, opmerkingen of verbeteringen? Mail of bel ons dan gewoon! Mijn boodschap is: Praat met ons, niet over ons! We willen tenslotte allemaal het beste voor onze tennisclub”, aldus Marcel.

Tot slot geeft Marcel nog aan: “Vanaf deze plaats doe ik ook een beroep op ieder lid om een bijdrage te leveren aan de nieuwe vereniging. In een commissie of gewoon als positief opbouwend en betrokken lid. We hebben zoveel te doen dat we nog niet voldoende zijn toegekomen aan het benaderen van vrijwilligers voor allerlei commissies. Maar wil je graag iets doen voor de club, meld je dan gewoon aan bij één van de bestuursleden. We kunnen je hulp goed gebruiken!”

Het is tijd om af te ronden, Marcel wordt op de baan verwacht. Want onze nieuwe voorzitter is niet alleen super enthousiast en actief, maar ook nog eens een hele fanatieke tennisser. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij samen met de andere bestuursleden én de commissies, de klus gaat klaren!

Interview: Louise Kerkdijk, commissie Sponsoring & PR