CORONA UPDATE 1 juli 2020

• We mogen weer toeschouwers verwelkomen.
Je mag staan kijken naast de baan. Met in inachtneming van 1,5 meter afstand voor iedereen ouder dan 18 jaar.
• Het terras is open
Op het terras is zitten nog wel verplicht. Hier gelden horecaregels.
Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) voor bezoek aan De Match
• Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen zijn weer open
In de kleedkamer geldt 1,5 meter afstand. Wanneer je thuis kunt omkleden en douchen heeft dat de voorkeur.
• De tennishal mag weer open
• Het afhangbord en lichttablet mogen weer aan
Gebruik het desinfectiemiddel dat ernaast staat
Je kunt dus ook weer op de club afhangen, maar thuis afhangen via de ClubApp heeft wel de voorkeur
• Tijdens het sporten hoeft 1.5 meter niet in acht genomen te worden
Maar we schudden nog geen handen en geven ook geen high fives
• Bij klachten blijven we nog steeds thuis
En laat jij je zo snel mogelijk testen
• Na het spelen sleep je zelf de baan
We houden ons nog wel aan de looprichtingen zoals in de baanreservering staat vermeld.

CORONA UPDATE 20 mei 2020

Vanaf donderdag 21 mei mogen we dubbelen met inachtneming van 1,5 meter, ook op de baan!

In fase 3 mogen de leden van 19 jaar en ouder:
– enkel en dubbelspel spelen
– moeten we digitaal (thuis) afhangen
– gaan we thuis naar het toilet en wassen we handen voor vertrek
– komen we alleen op het park met een (digitale) afspraak
– nemen we tijdens het spelen ook de 1,5 afstand in acht
– gaan we na het spelen gelijk weer naar huis

Natuurlijk moeten we ons verder ook aan alle andere regels houden die we inmiddels kunnen dromen; kom het liefst op de fiets, bij klachten blijf je thuis etc.

Wij zullen ervoor zorgen dat alle regels ook zichtbaar op het park hangen.

Heb jij de KNLTB Club App nog niet geinstalleerd? Doe dat dan nu. Lukt dat niet? Kijk even op de website bij de veel voorkomende problemen. Kom je nog niet verder vraag dan je tennismaatje om te reserveren of vraag hulp van een ander lid. Zonder reservering mag er niet getennist worden!

CORONA UPDATE 8 mei 2020

Vanaf maandag 11 mei mag iedereen weer tennis en padel spelen.

In fase 2 (die duurt waarschijnlijk tot 1 juni) mogen de leden van 19 jaar en ouder:
– alleen enkelspel spelen (45 minuten)
– moeten we digitaal (thuis) afhangen
– gaan we thuis naar het toilet en wassen we handen voor vertrek
– komen we alleen op het park met een (digitale) afspraak
– gaan we na het spelen gelijk weer naar huis

Natuurlijk moeten we ons verder ook aan alle andere regels houden die we inmiddels kunnen dromen; houdt 1,5 meter afstand, bij klachten blijf je thuis etc.

Wij zullen ervoor zorgen dat alle regels ook zichtbaar op het park hangen.

Voor nu, installeer de KNLTB Club App. Lukt dat niet? Vraag dan je tennismaatje om te reserveren of vraag hulp van een ander lid. Zonder reservering mag er niet getennist worden!

In de loop van zaterdag of zondag zal het mogelijk zijn om digitaal een baan te reserveren. Installeer je de KNLTB Club App dan ontvang je een bericht zodra dit kan.

CORONA UPDATE 25 april 2020

Jeugd mag weer tennissen vanaf woensdag 29 april!

We hebben goed nieuws: ons tennispark op de Boshoek mogen we onder voorwaarden weer openstellen.  In de komende dagen gaan we het park inrichten voor gebruik in deze bijzondere tijd.  In deze eerste fase kan er door de jeugd weer tennis en padel gespeeld worden, maar alleen op afspraak.

Natuurlijk zijn op het sportpark alle geldende regels van het RIVM van kracht en hebben we aanvullende regels waar we aan ons moeten houden. Je kunt ze ook lezen op de website van de KNLTB. Iedereen die een afspraak maakt om te komen tennissen zullen we er ook over informeren. Wij zijn ervan overtuigd dat we dat samen kunnen.

Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten. Er mogen geen ouders, verzorgers of supporters op het tennispark aanwezig zijn.
Met uitzondering voor G-tennis, bij G-tennis mag er 1 begeleider meekomen, maar ook de begeleiders moeten zich aan de regels.

Jeugd vragen we zoveel mogelijk om zelfstandig naar het sportpark te komen, lopend of op de fiets. Jonge kinderen kunnen samen fietsen, vanaf 13 jaar moet je rekening houden met de 1,5 meterafstandregel.

Word je gehaald en gebracht dan kunnen ouders je afzetten en ophalen op de parkeerplaats naast de tennishal. Voor de jongste jeugd zal de trainer daar klaar staan om de kinderen op te halen.

We gaan in de eerste week eerst de trainingen opstarten. Dat doen we op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag. Tijden kun je hier bekijken.

De jeugdleden worden dit weekend door Vechtdal Tennis geïnformeerd. Later gaan we ook ruimte creëren voor vrij tennissen en de mogelijkheid om vriendjes of vriendinnetjes mee te nemen en hopelijk volgt verdere uitbreiding snel.

De KNLTB doet haar best om tennis en padel ook weer mogelijk te maken voor alle andere leeftijdsgroepen. Zij maar ook wij bereiden ons dus voor op sport in de 1.5 meter samenleving voor iedereen. Zodra er meer nieuws is horen jullie dat.

CORONA UPDATE 23 april 2020

Vanaf 29 april mag de jeugd weer tennis en padel spelen.

Voorbereidingen zijn in volle gang nu minister president Rutte heeft aangekondigd dat de jeugd weer mag gaan sporten. Achter de schermen wordt er binnen de club hard gewerkt om alles klaar te krijgen zodat onze jeugd vanaf woensdag weer kan tennissen.

Natuurlijk gaan we alle richtlijnen van de RIVM en KNLTB strikt volgen. Dat houdt in dat er alleen tennis en padel kan worden gespeeld onder toezicht.

We verwachten vrijdag alle richtlijnen van de KNLTB te ontvangen, in de loop van het weekend zullen we meer informatie kunnen verstrekken.

CORONA UPDATE 15 maart 2020

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. De KNLTB adviseert tennisscholen en commerciële tenniscentra ook gevolg te geven aan deze oproep.

TC Hardenberg volgt dit op en ook Vechtdal Tennis en de Match geven hier gehoor aan.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie, zodra we hier meer over weten zullen we jullie berichten.

CORONA UPDATE 12 maart 2020

In verband met de landelijke maatregelen, hebben wij vanavond als bestuur van TCH besloten om -tot nader orde- de KNLTB richtlijnen aan te houden en dat betekent:

·   Dat de voorgenomen ClubKampioenschappen afgelast worden
·   Het openingstoernooi op 21 maart 2020 niet zal plaatsvinden.

Voor verdere maatregelen die wij in acht nemen, verwijzen wij jullie naar: knltb nieuws

Vooralsnog gaan de trainingen van Vechtdal Tennis dus gewoon door en kan er ook vrij getennist worden. Ook hierin houden we alle richtlijnen van de KNLTB aan.