Blog van de voorzitter

Na Driekoningen mag het eigenlijk niet meer, maar ik doe het toch; ik wens jullie allemaal een gezond, sportief en heel voorspoedig 2019 toe.

2018 was een prachtig jaar voor TC Hardenberg. Op veel vlakken hebben we de wind goed in de zeilen. Het ledenaantal groeit maar door en we zien een steeds groter wordende groep met actieve tennissers ontstaan. Dit stemt ons, als bestuur, zeer vrolijk en positief. De deelname aan de toernooien blijft ook groeien, elke keer doen er meer teams mee in de KNLTB competitie. Het aantal jeugdleden stijgt en de activiteiten zijn erg goed bezet.  De samenwerking met omliggende verenigingen inzake jeugdactiviteiten verloopt ontzettend prettig en daar zijn we erg blij mee.

Ongemerkt hebben we het afgelopen jaar ook het digitaal afhangen geïntroduceerd. Dit is zo geruisloos gegaan, dat we hierover geen enkele klacht hebben ontvangen.

Verder hebben we in lijn met de enquête stappen gezet in het rookbeleid en het netjes houden van de tennishal. Dit laatste is weliswaar op mindere basis gedaan dan we aanvankelijk wilden, omdat het schoon laten maken van de hal een kostbare aangelegenheid is en er de aankomende periode nog wel het één en ander staat te gebeuren omtrent het vervangen van de achterwanden en de gordijnen. Het zou jammer zijn om deze schoonmaakkosten dubbelop te moeten maken.

Regelmatig zien jullie in de nieuwsbrief, per e mail en via social media diverse zaken voorbij komen. Om jullie nog beter te informeren zijn we achter de schermen bezig met een vernieuwde website en overwegen we om wellicht ook iets met Instagram en Snapchat te doen. Dit zijn met name onder de jeugdige tennissers, dé social media kanalen van nu.

Houd ook met name omtrent winterse omstandigheden onze website goed in de gaten. We zijn als vereniging voorzien van 10 prachtige all-weather banen, maar in geval van sneeuw en opdooi (ontdooiende vorst in de grond) zijn de banen niet bespeelbaar. We zullen, wanneer dit van toepassing is, ‘tennispark gesloten’ op de homepage van de website plaatsen. Dit om de teleurstelling van op het park komen en vervolgens niet te kunnen spelen te voorkomen. Wanneer de buitenbanen niet bespeelbaar zijn of gewoon bij natte weersomstandigheden, kun je natuurlijk wel een binnenbaan huren.  Met name overdag, maar ook in de avonduren zijn er regelmatig binnenbanen beschikbaar. Om je een beetje te stimuleren hebben we de 5-uren kaart geïntroduceerd.  Bij “de Match” vertellen ze je graag meer over de mogelijkheden.

Zijn we klaar en tevreden?  Natuurlijk niet helemaal. Regelmatig spreken mensen mij aan met verbeterpunten voor het park, voor activiteiten, de kleedkamers en de bar. En dat is helemaal prima. Echter kunnen we er niet altijd wat mee doen, maar luisteren en het serieus nemen doen we altijd. Het ontbreekt ons niet aan ambitie, maar vaak wel aan de spreekwoordelijk helpende handjes. Sla ik meteen maar een bruggetje, wanneer je je handen uit de mouwen wilt steken, incidenteel wilt helpen bij een toernooi of andere activiteit of bijvoorbeeld mee wil denken over ons beleidsplan, dan houd ik me van harte aanbevolen. We kunnen iedereen, met zijn of haar eigen specialiteiten, meer dan goed gebruiken. Je ziet dat, hoewel er binnen de vereniging steeds meer actieve tennissers zijn, de meeste zaken omtrent vrijwilligerswerk binnen de vereniging toch vaak op dezelfde schouders terecht komen. En dat vind ik wel eens jammer. Wanneer je nu denkt: “Ze zitten echt niet mij te wachten”, dan zitten we juist wél op je te wachten. Ik heb niet de illusie dat wanneer ik een oproep doe in mijn blog, daar vervolgens tientallen mensen op reageren, maar wanneer je al vaker met de gedachte: “Ik zou best wel iets willen doen, maar wat…”, hebt gespeeld, bel, app of mail mij dan gerust en we vinden iets leuks samen! Er is nog heel veel te doen. Vaak kan je veel meer dan je denkt!

Tot slot nodig ik iedereen van harte uit voor onze Algemene Ledenvergadering op 7 maart om 20 uur in ‘de Match’. Ik verheug me alweer op het voorjaar en een heerlijke zomer op ons prachtige park.

Marcel van Dijken
Voorzitter