Overdag banen bezet door Kendis Kids Open

Deze week hebben we heel veel tennissende jeugd op onze banen tijdens de KENDIS KIDS OPEN.
’s Morgens de trainingsochtenden, ’s middags het toernooi.
Hartstikke leuk om te komen kijken, vrijdag rond 17 uur staat de prijsuitreiking gepland.
Vrij spelen is hierdoor beperkt, t/m donderdag zijn er volop mogelijkheden vanaf 19.00 uur en op vrijdag naar verwachting vanaf 17.00 uur.

We hopen je als toeschouwer te mogen begroeten.

 

Clubkampioenschappen jeugd en senioren

De grootste clubkampioenschappen ooit! Alle leden strijden vanaf zaterdag 24 augustus om de titel Clubkampioen 2019.

Op zaterdag 7 september is de grote finaledag. Er wordt gespeeld in veel verschillende categorieën. Ook als je nog maar net lid bent kun je dus meedoen! Wil je graag dubbelen maar heb je nog geen dubbelpartner? Geen probleem, we koppelen je voor deze gelegenheid graag aan iemand van jouw speelsterkte.

Aanmelden kan via toernooi.nl
Jeugdspelers schrijven in via deze link, leden van 18 jaar en ouder via deze link

Hoofdsponsor clubkampioenschappen:

 

Blog van de voorzitter – juli 2019

De voorjaarscompetitie zit er alweer op en op het moment van het schrijven van dit blog is het Kendis toernooi in volle gang. Tien van de maar liefst 48(!) teams die we hebben ingeschreven voor de voorjaars- en midzomercompetitie zijn kampioen geworden in hun klasse. Gefeliciteerd! Ik vind het geweldig om te zien dat steeds meer mensen actief gaan deelnemen aan de diverse competitiesoorten die de KNLTB aanbiedt. Ik struin nog wel eens het park af op woensdag- donderdag- en vrijdagavond en ook op dinsdag- en donderdag ochtend wordt er volop gespeeld. Het is altijd gezellig, er wordt op alle niveaus fanatiek, maar sportief gespeeld en dat stemt me blij en trots. Ook voor de najaarscompetitie hebben zich weer een recordaantal teams aangemeld. Top!

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er zich een aantal gaten in de muren bij de kleedkamers bevinden. Mensen vragen mij er wel eens naar en vinden het ‘geen kijk’. En dat is het natuurlijk ook niet. De gaten hebben echter wel een voorlopige functie. We zijn afgelopen winter helaas geconfronteerd met flink wat wateroverlast. Er komt op het laagste punt (bij de buitendeur naar de kleedkamers) water door de muren. Hierop hebben we de muren opengebroken om te kijken wat er zich achter die muren afspeelde. We hebben inmiddels een drain laten plaatsen en dit lijkt te werken. Echter is het afvoeren van water een minder goede oplossing dan het voorkomen dat het water daar komt. Er zijn nog een aantal scenario’s denkbaar die we onderzoeken maar daarvoor hebben we stevige buien nodig en die zijn momenteel zeldzaam. De gaten zijn er dus voorlopig nog wel even, maar zodra we een definitieve oplossing hebben voor de overlast, zullen we deze uiteraard weer dichtmetselen.

Met pijn in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van één van onze leden, Jan Mulder. Ik ken Jan al vanuit mijn jeugd toen wij bij het toenmalige TVO speelden en hij veel met mijn vader tenniste. Ik vond het dan ook erg leuk om te zien dat hij en zijn gezin, na jarenlange afwezigheid, de weg naar de tennisbaan weer hadden gevonden. Zelf weer fanatiek spelend in de ochtendtoss en afgelopen winter nog actief in de indoor clubkampioenschappen met schoonzoon Michiel. Maar daarnaast ook vaak toeschouwer bij dochter Marije. Altijd met zijn Jeannette aan zijn zijde. Een aantal leuke gesprekken vorig jaar en afgelopen winter over de goede oude tijd onder het genot van een goed glas wijn (of whisky) blijven voor mij een dierbare herinnering.                                                                                          Ik wens Jeannette, Joran, Marije en Michiel heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Tot slot nog een kleine dienstmededeling van ondergetekende. Ik heb besloten om na bijna vier jaar trouwe dienst, mijn voorzitterschap bij de volgende ALV beschikbaar te stellen. Ik heb dan, inclusief de hele voorbereiding richting de fusie, vijf jaar intensief meegewerkt aan de opbouw van deze prachtige vereniging en is het voor mij nu voldoende zo. Het aankomende half jaar ga ik volle bak door met de vele zaken die we nog te doen hebben maar vanaf februari/maart 2020 doe ik dus een stapje terug.

Marcel van Dijken
Voorzitter

Afsluiting Hessenweg

Er is een concept verkeersbesluit genomen door de gemeente, hierover zijn wij als club geïnformeerd. Zij geven u de mogelijkheid om hier een zienswijze op in te dienen.
Dit kan tot en met 5 september 2019. Alle informatie die wij hebben ontvangen staat op de website en kun je hier vinden.

Brief afsluiting hessenweg;bewoners

Concept-verkeersbesluit

Verkeersadvies Hessenweg Roelofs

Let op: Eikenprocessierupsen in de bomen op de parkeerplaats

Op alle bomen bij de parkeerplaats hebben we eikenprocessenrupsen. Het laagste nest zit op 1 meter van de grond.
Wij willen jullie hiervoor waarschuwen. Wij hebben een melding gemaakt bij de gemeente.

Op de website van de gemeente lezen we het volgende:
Contact met de haren van de eikenprocessierups kan klachten geven zoals:

jeuk
rode, pijnlijke huiduitslag
irritatie aan de ogen
irritatie aan de luchtwegen

Blijf daarom uit de buurt van eikenbomen met nesten van eikenprocessierupsen.

De haren van de rupsen kunnen ook door de wind meegevoerd worden.

Toch klachten?

niet krabben
spoel de huid en ogen met water
strip de huid met plakband
douche en trek andere kleding aan
ga bij ernstige klachten naar de huisarts

Padel Najaarscompetitie 2019

Beste leden TC Hardenberg

Er kan nog ingeschreven worden voor de PADEL najaarscompetitie 2019. De inschrijving staat open tot uiterlijk 29 juni aanstaande, wees er dus snel bij.

Voor een overzicht van de speeldagen klik hier.

Opgave van teams kan worden gedaan door een mail te sturen naar tenniszaken@tchardenberg.nl

Hopelijk kan er een spannende competitie met een goede bezetting georganiseerd worden.

Najaarscompetitie jeugd

Binnenkort worden de jeugdteams voor de najaarscompetitie aangemeld bij de KNLTB.

Speel je nog niet mee met de competitie en lijkt het je leuk om in het weekend met een team te  tennissen bij een vereniging in de regio?

Vraag dan bij de trainers naar de mogelijkheden, zij informeren je graag.

Competitie voor de jeugd wordt gespeeld in de categorieën rood, oranje, groen en geel.

Inschrijving najaarscompetitie geopend

Er kan weer ingeschreven worden voor de najaarscompetitie van de KNLTB! De najaarscompetitie wordt gespeeld op 6 of 7 speeldagen in september en oktober en is een geschikte competitie voor elk niveau voor zowel junioren als volwassenen. Wil jij alles weten over speeldata en competitieaanbod, klik dan even door op één van de onderstaande links:
speeldata
competitieaanbod

Inschrijven kan via online: http://tchardenberg.nl/competitie/#inschrijvencompetitie
De inschrijving sluit op zaterdag 22 juni 2019.

Voor verdere vragen kunnen volwassenen contact opnemen met Niels of Erik competitie@tchardenberg.nl

We hopen ook dit jaar weer op veel aanmeldingen!

TC Hardenberg biedt zomerse uitdaging

TC Hardenberg biedt deze zomer tennis en padel voor gereduceerd tarief aan voor iedereen die de zomer lekker sportief door wil komen.

Jongeren tot 22 jaar betalen slechts €15 om 3 maanden lang te kunnen spelen. Ben je voor 1997 geboren dan betaal je €45 euro voor dit drie maand durende compacte lidmaatschap. Je lidmaatschap stopt vanzelf op 31 augustus. Meer informatie vind je op de website van TC Hardenberg www.tchardenberg.nl/zomerchallenge