Help jij bladruimen?

De accommodatie van TC Hardenberg wordt terecht een tennispark genoemd. In dat park staan mooie bomen. Mooie bomen hebben echter bladeren die jaarlijks vallen. En het is weer zover. De klusgroep van TC Hardenberg probeert de banen en omgeving zoveel mogelijk bladvrij te houden. Om dat te bereiken moet er in de herfstperiode soms meerdere malen per week blad worden geruimd.

Daarbij kunnen we zeker extra hulp gebruiken!
Wil jij een keer helpen en een paar uurtjes de handen uit de mouwen steken voor onze prachtige club?
Wil jij wat tijd vrijmaken en op een leuke manier je minimale aantal stappen halen, stuur ons dan gelijk even een mailtje op info@tchardenberg.nl ovv je mobiele nummer en je beschikbare moment(en).

Alvast hartelijk dank!

Klus- en onderhoudsteam

Binnenbaan huren?

Ben jij al helemaal klaar met het onvoorspelbare en onstuimige weer. Wil jij er zeker van zijn dat je het hele jaar door kunt tennissen? Kijk dan nu welke mogelijkheden er zijn om een contract af te spreken en je bent verzekerd van ‘jouw’ baan het hele winterseizoen door.

Bel dan snel met Sportcafé de Match 0523-267257 om een baan voor jou en je tennismaatjes te reserveren.

Wil je gewoon ‘los’  een keer komen tennissen in de tennishal. Dat kan ook!
Een baan huur je al voor €28 per baan per uur.

Je hoeft geen lid te zijn van tennisclub Hardenberg om een baan te huren.

Benieuwd of het tijdstip van jouw voorkeur vrij ligt, kijk even op het schema hieronder of bel met Sportcafé de Match 0523-267257 zij kunnen je ook verder helpen.
baanbezetting contracten 2019-2020

Zondag start de Koppelcompetitie 2019/2020

Aanstaande zondag 29 september start weer de koppelcompetitie. Heerlijk de hele winter door tennissen in de hal, twintig zondagen lang. Met 37 koppels, verdeeld over damedubbel, herendubbel en gemengd dubbel worden er tussen nu en eind maart 240 wedstrijden afgewerkt. Het complete programma staat ondertussen online op toernooi.nl waar ook na elke zondag de uitslagen te vinden zijn. We wensen alle deelnemers veel plezier toe. En doe jij niet mee maar lijkt het je wel leuk? Kom gerust een keer kijken op een zondag. De bar is altijd open en er worden veelal leuke wedstrijden gespeeld op elk niveau.

Nieuwe sponsor! Camping de Zandstuve Wintertoernooi

Onder toeziend oog van voorzitter Marcel van Dijken, de handtekeningen gezet voor de sponsoring van het allereerste Camping de Zandstuve Wintertoernooi!

Gerdinand en Mariska Eshuis streven samen met TCH naar een gezellig en sportief KNLTB Wintertoernooi voor jong en oud van medio december tot begin januari, waarbij de jeugd door de schoolvakantie andere speeldata heeft als de volwassenen.

Kinderen staan centraal bij camping De Zandstuve en om die reden was het toevoegen van jeugd aan het toernooi een belangrijke voorwaarde van Gerdinand en Mariska. Hiermee gaat ook voor de jeugdcommissie van TCH een wens in vervulling, aangezien er tijdens deze periode in onze omgeving geen toernooi is voor onze tennissende jeugd.

De kersverse toernooicommissie is reeds begonnen met de voorbereidingen. Via de website, social media en nieuwsberichten houden ze jullie op de hoogte. Eerste actiepunt is natuurlijk de inschrijving, deze zal op korte termijn via mijnknltb.toernooi.nl openen. Uiteraard hopen wij, samen met Gerdinand en Mariska op een bomvol, supergezellig toernooi!

 

Inschrijving Koppelcompetitie 2019-2020 geopend

Terwijl de zomer nog lang niet is afgelopen zijn we alweer druk bezig met de organisatie van de wintercompetitie in de tennishal, de koppelcompetitie. 
Voor degene niet niet weten wat het inhoud het volgende;

 • Je speelt tussen eind september en eind maart ± 12 wedstrijden in de tennishal
 • Wedstrijden zijn altijd op een zondag tussen 10.00 uur en 17.30 uur.
 • Een wedstrijd duurt 1,5 uur.
 • Het is geen KNLTB toernooi, dus telt niet mee voor je rating
 • Vaste koppels is geen must, je mag ook ander regelen als jezelf een keer niet kunt
  (als er elke keer maar twee personen op de baan staan)
 • Kosten per koppel bedragen € 160,= (nog geen 7 euro per persoon per wedstrijd)
 • Opgeven is mogelijk in herendubbel, damesdubbel en  gemengd dubbel.
  (bij elke categorie kun je kiezen uit twee niveaus om in te schrijven)
 • Inschrijven kan op toernooi.nl
  Dit kan tot en met 8 september.

Vragen? mail met koppelcompetitie@tchardenberg.nl

Groet, Ingrid Eggengoor, Marco Eggengoor en Ronald Boon

PS Omdat het hier geen KNLTB toernooi betreft is de koppelcompetitie niet te vinden via de app mijnknltb.toernooi.nl

Overdag banen bezet door Kendis Kids Open

Deze week hebben we heel veel tennissende jeugd op onze banen tijdens de KENDIS KIDS OPEN.
’s Morgens de trainingsochtenden, ’s middags het toernooi.
Hartstikke leuk om te komen kijken, vrijdag rond 17 uur staat de prijsuitreiking gepland.
Vrij spelen is hierdoor beperkt, t/m donderdag zijn er volop mogelijkheden vanaf 19.00 uur en op vrijdag naar verwachting vanaf 17.00 uur.

We hopen je als toeschouwer te mogen begroeten.

 

Clubkampioenschappen jeugd en senioren

De grootste clubkampioenschappen ooit! Alle leden strijden vanaf zaterdag 24 augustus om de titel Clubkampioen 2019.

Op zaterdag 7 september is de grote finaledag. Er wordt gespeeld in veel verschillende categorieën. Ook als je nog maar net lid bent kun je dus meedoen! Wil je graag dubbelen maar heb je nog geen dubbelpartner? Geen probleem, we koppelen je voor deze gelegenheid graag aan iemand van jouw speelsterkte.

Aanmelden kan via toernooi.nl
Jeugdspelers schrijven in via deze link, leden van 18 jaar en ouder via deze link

Hoofdsponsor clubkampioenschappen:

 

Blog van de voorzitter – juli 2019

De voorjaarscompetitie zit er alweer op en op het moment van het schrijven van dit blog is het Kendis toernooi in volle gang. Tien van de maar liefst 48(!) teams die we hebben ingeschreven voor de voorjaars- en midzomercompetitie zijn kampioen geworden in hun klasse. Gefeliciteerd! Ik vind het geweldig om te zien dat steeds meer mensen actief gaan deelnemen aan de diverse competitiesoorten die de KNLTB aanbiedt. Ik struin nog wel eens het park af op woensdag- donderdag- en vrijdagavond en ook op dinsdag- en donderdag ochtend wordt er volop gespeeld. Het is altijd gezellig, er wordt op alle niveaus fanatiek, maar sportief gespeeld en dat stemt me blij en trots. Ook voor de najaarscompetitie hebben zich weer een recordaantal teams aangemeld. Top!

Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat er zich een aantal gaten in de muren bij de kleedkamers bevinden. Mensen vragen mij er wel eens naar en vinden het ‘geen kijk’. En dat is het natuurlijk ook niet. De gaten hebben echter wel een voorlopige functie. We zijn afgelopen winter helaas geconfronteerd met flink wat wateroverlast. Er komt op het laagste punt (bij de buitendeur naar de kleedkamers) water door de muren. Hierop hebben we de muren opengebroken om te kijken wat er zich achter die muren afspeelde. We hebben inmiddels een drain laten plaatsen en dit lijkt te werken. Echter is het afvoeren van water een minder goede oplossing dan het voorkomen dat het water daar komt. Er zijn nog een aantal scenario’s denkbaar die we onderzoeken maar daarvoor hebben we stevige buien nodig en die zijn momenteel zeldzaam. De gaten zijn er dus voorlopig nog wel even, maar zodra we een definitieve oplossing hebben voor de overlast, zullen we deze uiteraard weer dichtmetselen.

Met pijn in ons hart hebben we afscheid moeten nemen van één van onze leden, Jan Mulder. Ik ken Jan al vanuit mijn jeugd toen wij bij het toenmalige TVO speelden en hij veel met mijn vader tenniste. Ik vond het dan ook erg leuk om te zien dat hij en zijn gezin, na jarenlange afwezigheid, de weg naar de tennisbaan weer hadden gevonden. Zelf weer fanatiek spelend in de ochtendtoss en afgelopen winter nog actief in de indoor clubkampioenschappen met schoonzoon Michiel. Maar daarnaast ook vaak toeschouwer bij dochter Marije. Altijd met zijn Jeannette aan zijn zijde. Een aantal leuke gesprekken vorig jaar en afgelopen winter over de goede oude tijd onder het genot van een goed glas wijn (of whisky) blijven voor mij een dierbare herinnering.                                                                                          Ik wens Jeannette, Joran, Marije en Michiel heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Tot slot nog een kleine dienstmededeling van ondergetekende. Ik heb besloten om na bijna vier jaar trouwe dienst, mijn voorzitterschap bij de volgende ALV beschikbaar te stellen. Ik heb dan, inclusief de hele voorbereiding richting de fusie, vijf jaar intensief meegewerkt aan de opbouw van deze prachtige vereniging en is het voor mij nu voldoende zo. Het aankomende half jaar ga ik volle bak door met de vele zaken die we nog te doen hebben maar vanaf februari/maart 2020 doe ik dus een stapje terug.

Marcel van Dijken
Voorzitter

Afsluiting Hessenweg

Er is een concept verkeersbesluit genomen door de gemeente, hierover zijn wij als club geïnformeerd. Zij geven u de mogelijkheid om hier een zienswijze op in te dienen.
Dit kan tot en met 5 september 2019. Alle informatie die wij hebben ontvangen staat op de website en kun je hier vinden.

Brief afsluiting hessenweg;bewoners

Concept-verkeersbesluit

Verkeersadvies Hessenweg Roelofs

Let op: Eikenprocessierupsen in de bomen op de parkeerplaats

Op alle bomen bij de parkeerplaats hebben we eikenprocessenrupsen. Het laagste nest zit op 1 meter van de grond.
Wij willen jullie hiervoor waarschuwen. Wij hebben een melding gemaakt bij de gemeente.

Op de website van de gemeente lezen we het volgende:
Contact met de haren van de eikenprocessierups kan klachten geven zoals:

jeuk
rode, pijnlijke huiduitslag
irritatie aan de ogen
irritatie aan de luchtwegen

Blijf daarom uit de buurt van eikenbomen met nesten van eikenprocessierupsen.

De haren van de rupsen kunnen ook door de wind meegevoerd worden.

Toch klachten?

niet krabben
spoel de huid en ogen met water
strip de huid met plakband
douche en trek andere kleding aan
ga bij ernstige klachten naar de huisarts