Algemene Ledenvergadering Afgelast

ALGEMENE LEDENVERGADERING AFGELAST VANWEGE CORONAVIRUS

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen betreffende het coronavirus gaat onze ALV vanavond (donderdag 12 maart) NIET DOOR.

Vanavond gaat het bestuur overleggen wat de verdere gevolgen zijn naar aanleiding van het landelijke beleid, zodra we meer weten zullen we een update via mail, website, Clubapp en sociale media versturen.

Bestuur TC Hardenberg.

Vacature Bestuurslid Tenniszaken

Wil jij meer betekenen voor de vereniging? Dan is deze veelzijdige functie iets voor jou!

Waar ga jij mee aan de slag?
Je gaat aan de slag voor de KNLTB ‘Vereniging van het jaar’ T.C. Hardenberg. Wij zijn de op 1 na grootste sportclub van de gemeente Hardenberg met maar liefst ruim 600 leden.

Onze club wordt aangestuurd door een 8-koppig bestuur als volgt zijn de functies verdeeld: voorzitter, penningmeester, secretaris, notulist, padel & communicatie, jeugdzaken, tenniszaken, g-tennis,

Waarin match je?

 • Je hebt organisatietalent
  Het aansturen van commissies / mensen en je kan de lijntjes goed uitzetten.
  Je houd je bezig met de jaaragenda van de behorende activiteiten binnen je portefeuille.
 • Je bent een communicatietalent
  Het onderhouden en opstarten van de commissies en de communicatie omtrent de activiteiten.
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
  Je voelt je verantwoordelijk voor al je activiteiten binnen je portefeuille en dat komt goed uit.
 • Doorzettingsvermogen
  Jij laat je niet afleiden en wil je doel halen. De spirit voorop en alle activiteiten die lopen!

Wat train je?

Onder jouw vleugels vallen o.a. de volgende zaken:

 • Alle competities
 • Clubkampioenschappen
 • Toernooien
 • Activiteiten
 • Je beheerst een grote portefeuille, dus je zal ook zeker een beroep doen op je effectiviteits-skills!

Wat krijg je ervoor terug?
Een functie binnen het bestuur waar teamspirit heerst en je veel leert. Betrokkenheid staat hoog in het vaandel en dat ga jij ervaren!

Interesse?
Geïnteresseerd in deze functie of heb je hiervoor meer vragen neem dan vrijblijvend contact met ons op via mail voorzitter@tchardenberg.nl

 

Van de voorzitter – Mijn laatste Blog

Ergens in het najaar van 2015 werd ik voor het eerst gepolst om voorzitter van de nieuwe fusievereniging te worden. Hoewel ik vrij snel “ja’” heb gezegd, heb ik de weken erna nog flink getwijfeld of ik het echt wel moest doen. Uiteindelijk overwon de uitdaging om iets moois voor de tennis in Hardenberg te doen het van de angst om te falen. Of het iets gaafs is geworden laat ik aan een ieder over om voor zichzelf te bepalen, maar mij heeft het heel veel gebracht.  Er zullen absoluut mensen zijn die een warmer gevoel hebben overgehouden aan hun oude vereniging dan aan ons nieuwe TCH. TVO en TOGO waren voor sommige mensen een tweede thuis en dat is onvervangbaar, maar ik ben ervan overtuigd dat TCH ook voor velen een nieuw tweede huis is geworden. We wisten op het moment van fuseren dat dingen anders zouden worden Dat was natuurlijk superspannend. Het eerste jaar was dan ook lang niet altijd leuk. Ik heb me zoveel als mogelijk gemengd onder de leden om te proeven wat de sfeer was en dat was behoorlijk pittig. Twee culturen moesten 1 worden en dat gaat niet vanzelf. Wat hier enorm bij heeft geholpen is ons nieuwe park. Een jaar na de fusie hebben we ons prachtige nieuwe tennispark geopend en hadden TVO-ers en TOGO-ers  1 ding gemeen; de trots van het mooiste tennispark van Nederland en een kantine om je vingers bij af te likken.

De dagen van opening waren een groot feest, en op die dagen is eigenlijk TC Hardenberg echt tot leven gekomen. Vanaf die dag is het in 1 rechte lijn naar boven gegaan als je kijkt naar ledenaantal, jeugd, competitieteams, deelname aan activiteiten van de club en sponsoring en onderlinge verbinding tussen alle leden. Uiteraard met als klap op de vuurpijl de bekroning tot vereniging van het jaar afgelopen november. Natuurlijk voelt dat als een kroon op ons werk van de afgelopen jaren. Maar tegelijkertijd is het ook een aftrap om dingen nog beter te doen en vooral niet stil te blijven staan. De basis die we hebben is geweldig, maar er zijn nog genoeg zaken die beter moeten, en daar blijven we aan werken.

Naast al dat positieve nieuws waren er natuurlijk ook moeilijke tijden. Het eerste jaar heb ik persoonlijk als heel zwaar ervaren door allerlei verschillende belangen en meningen. We de afgelopen jaren ook afscheid moeten nemen van (ex-)leden die overleden zijn. Dit heeft me in enkele gevallen ook persoonlijk erg geraakt. Je komt er in die verdrietige gevallen maar weer eens achter hoe fragiel het leven soms is, en dat we moeten genieten van de kleine dingen.  Daarom heb ik in mijn eerste “van de voorzitter” geschreven dat ik hoopte dat iedereen zijn “geluksmomentjes” zou beleven op het tennispark. Ik heb er de afgelopen jaren heel veel gezien. Een ultieme schaterlach, een stille genieter, een mooie bal in de tramrails, kinderen die lachen en plezier maken, Opa’s en Oma’s die met hun kinderen kunnen tennissen op het ouder/kind toernooi. Dit zijn precies die geluksmomenten die ik destijds bedoelde. Heerlijk dat ze er zo talrijk zijn geweest de afgelopen jaren.

Tot slot wil ik in dit laatste blog van de gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken. Ten eerste alle leden en voormalige leden. Jullie maken de club, jullie zijn de vereniging.  In het bijzonder wil ik alle leden bedanken die op vrijwillige basis van alles voor de vereniging hebben betekend de afgelopen jaren. Ik hoop dat we nog heel lang op jullie kunnen rekenen, want zonder jullie zijn we nergens.

Eén van de redenen dat we vereniging van het jaar zijn geworden, is dat we een vereniging voor iedereen zijn, en tennis zo laagdrempelig mogelijk willen aanbieden. We willen investeren in jeugd en ontwikkeling. Dit kan alleen met de inkomsten die we de afgelopen jaren hebben gekregen uit sponsoring. Ik wil onze trouwe sponsoren hier dan ook heel hartelijk voor bedanken.

Er zijn een aantal mensen heel direct gelieerd aan onze vereniging. Mensen die hun brood verdienen binnen de poorten van ons complex. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehouden dat alles wat we doen, wat we besluiten en uitvoeren invloed kan hebben op de inkomsten van de twee bedrijven die gevestigd zijn op ons park. Namelijk Matchpoint en Vechtdal Tennis. Ik wil Marco, Paul en hun medewerkers bedanken voor een uitstekende samenwerking en de gastvrijheid , professionaliteit en het plezier wat ze ons keer op keer bieden.

Last but not least wil ik de voormalige en huidige bestuursleden van TC Hardenberg bedanken. Ik kan me van jullie allemaal individueel het gesprek herinneren waarin ik je vroeg om een bestuursfunctie te bekleden van de nieuwe fusievereniging.  Of, in een latere fase, als opvolger van één van de startende bestuursleden. Jullie zijn met me in het diepe gesprongen en we zijn als onervaren bestuur gaan pionieren. Natuurlijk hebben we fouten gemaakt maar ik durf te stellen dat we de tennissport in Hardenberg hebben gereanimeerd en dat die nu weer springlevend is . Mensen komen vaak bij mij met de complimenten, ik mag met mijn hoofd in de krant, een prijs in ontvangst nemen of een radio-interview doen, maar de ware kracht lag bij jullie. Hiervoor wil ik jullie uit de grond van mijn hart voor bedanken. Ik wens jullie alle succes met jullie nieuwe voorzitter, en de nieuwe voorzitter met jullie.

Als ik ‘s morgens naar mijn werk richting het westen rijdt, kijk ik altijd over mijn linker schouder als ik aan de boshoek voorbij rijd. Ik zie dan de winddoeken van de club hangen. Zonder uitzondering roept dit dagelijks een gevoel van trots bij me op. Trots op wat we met zovelen hebben opgebouwd en neergezet. Trots op het feit dat we er in geslaagd zijn om van twee verenigingen met al zijn verschillen, één vereniging met een eigen identiteit te maken. Nog steeds met mensen die totaal verschillend zijn, maar waarin iedereen welkom is, en ten allen tijden met respect met elkaar wordt omgegaan.  Meer kun je al als scheidend voorzitter niet wensen.

Mijn dienst zit erop. Het was mij een groot genoegen! Dank voor jullie vertrouwen en tot snel op de tennisbaan.

Marcel

 

 

 

Clubkampioenschappen jeugd en senioren 2020

Doe jij ook mee in de strijd om de titel Clubkampioen 2020?

Er zijn veel titels clubkampioen te verdienen. Voor jeugd en senioren en ook als je nog maar net lid bent kun je dus meedoen!

Dit jaar strijden we eerder dan voorgaande jaren, dit omdat alle clubs in de regio afgesproken hebben om de clubkampioenschappen vroeg te houden. Zodat we na de competitie in april en mei vanaf juni mee kunnen doen met alle toernooien in de regio.

We beginnen dus al op donderdag 19 maart en zaterdag 28 maart  is de grote finaledag.  Noteer je de 28 maart alvast in je agenda? Want dan is onze feestelijke dans-, zang-, aanmoedig- en finaledag. Maar ook tijdens het toernooi hebben we ook volop gezellige activiteiten.

Wil je graag dubbelen maar heb je nog geen dubbelpartner? Geen probleem, we koppelen je voor deze gelegenheid graag aan iemand van jouw speelsterkte.

Senioren donderdag 19 maart t/m zaterdag 28 maart:
Categorie E speelsterkte 9 enkel en/of dubbel (genderneutraal)
Categorie D speelsterkte 8 HE, DE, HD, DD, GD
Categorie C speelsterkte 7 HE, DE, HD, DD, GD
Categorie B speelsterkte 5/6 HE, DE, HD, DD, GD
Categorie A speelsterkte 3/4 HE, HD, GD
Senioren 55+  HD, DD, GD
TOSS (onderlinge competitie deelnemers ochtend tossgroepen)

Jeugd maandag 23 t/m zaterdag 28 maart:
Rood – Enkelspel – woensdag 25 maart 13.30 – 14.45 uur
Oranje Cat 1 / Cat 2 – Enkelspel – woensdag 25 maart 13.30 – 15.30 uur
Groen Cat 1 / Cat 2 – Enkel, Dubbel
Jeugd (geel) t/m 14 jaar Enkel, Dubbel
Jeugd (geel) t/m 17 jaar Enkel, Dubbel, Gemengd Dubbel
Weet jij niet in welke categorie je moet inschrijven vraag dan even je trainer.

Aanmelden kan via toernooi.nl. De inschrijving sluit op zondag 8 maart 2020.

Hoofdsponsor clubkampioenschappen:

 

Algemene Ledenvergadering 2020

Op donderdag 12 maart vindt de Algemene Ledenvergadering van TC Hardenberg plaats.
Alle leden zijn van harte welkom! 

De vergadering begint om 19.30 uur in de Match, de agenda lees je hier: agenda_alv_2020.

Klik hier voor het Jaarverslag 2019.

De financiële stukken kunnen opgevraagd worden via penningmeester@tchardenberg.nl.

Graag tot ziens op 12 maart!

Inschrijven Padel competitie 2020

In mei 2020 gaat de padel competitie van start.  De competitie bestaat uit 5 speeldagen, je kiest zelf op je op vrijdagavond, zaterdag of op zondag wilt spelen. er zijn 5 klassen dus voor alle speelsterktes is er een geschikte klasse. Jeugd kan ook meedoen, maar deze competitie is alleen op zondag.

Er geen kosten verbonden aan het spelen van padelcompetitie.
Inschrijven kan nog t/m 25 januari via het inschrijfformulier onderaan deze pagina: http://tchardenberg.nl/competitie/

 

 

Indoor Clubkampioenschappen aanmelden t/m zat 11 jan 2020

Doe jij ook mee met de indoor dubbel clubkampioenschappen 2020?

Schrijf je nu in met je dubbelpartner of met ‘partner gezocht’ als je geen dubbelmaatje hebt. Je speelt in je eigen speelsterkte je kunt kiezen uit een (heren/dames)dubbel en/of gemengd dubbel. We spelen 2 weekenden 17, 18 en 19 januari en het weekend van 24 en 25 januari.

Opgeven kan via toernooi.nl maar kan ook via de mail tenniszaken@tchardenberg.nl

De inschrijfkosten zijn €10 per persoon voor 1 categorie, €15 per persoon voor 2 categorieën.

 

 

TC Hardenberg KNLTB tennisvereniging van het jaar!

Onze tennisclub TC Hardenberg is uitgeroepen tot landelijke tennisvereniging van het jaar. Dat is gisteren bekend gemaakt op het jaarcongres van de Nederlandse Tennisbond, de KNLTB. “Het was een grote verrassing”, zegt voorzitter Marcel van Dijken.

Uit de 1700 tennisverenigingen die ons land telt, behoorde TC Hardenberg al tot de drie genomineerden. De ‘tennisvereniging van het jaar’ moet op een onderscheidende manier een positieve bijdrage leveren aan de tennissport. Belangrijke beoordelingsonderdelen waren; Organisatie (ontwikkeling, vrijwilligers, visie, financiën en ledenopbouw), Accomodatie, Cultuur, Samenwerking (bijvoorbeeld bestuur en trainers).

De andere kanshebbers waren LTV Randenbroek in Amersfoort en Tennisvereniging SRO in Oisterwijk, bij Tilburg.

Flinke ledenstijging

De jury koos uiteindelijk voor Hardenberg, omdat het de club de laatste tijd behoorlijk voor de wind gaat. Zo is het ledental na een fusie gestegen van 475 tot 681.

Het succes is mede te danken aan de vele voorzieningen, zegt de club. Zo heeft TC Hardenberg tien buiten tennisbanen, twee padelbanen en een tennishal. In die hal bevinden zich nog eens drie tennisbanen.

Goud

De bijna 700 leden bij de Hardenbergse club mogen zich het komende jaar speciaal voelen. “De ledenpassen bij de club zijn vanwege de titel het komende jaar niet oranje maar goudkleurig”, vertelt de voorzitter.

Voorjaarscompetitie 2020

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie is weer geopend! Wil je graag meedoen aan de voorjaarscompetitie? Dan kun je je team inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier op de website via deze link.

Het is ook mogelijk om je individueel aan te melden, dan proberen wij je in een team te plaatsen. Het vriendelijke verzoek is om in te schrijven via het inschrijfformulier en niet via de mail. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 22 december 2019.

In verband met het groeiende aantal teams (met name op de vrijdagavond) is de kans aanwezig dat we teams moeten teleurstellen. We zullen gaan indelen op volgorde van inschrijven, waarbij bestaande teams voorrang krijgen. Zorg er daarom voor dat je je zo snel mogelijk inschrijft.

Informatie over de het competitie-aanbod vind je hier. De speeldagen kun je bekijken op deze pagina.

Heb je vragen over de competitie, neem dan contact op met Niels of Erik: competitie@tchardenberg.nl